Olympia Classics

Olympia Classics

Dat er in de loop der jaren veel goede muziek is gemaakt, daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Voor het team achter de Olympia Classics zijn de muzikaal lekkerste jaren de 4 decennia waarop de popmuziek echt vorm kreeg: de jaren 60 tot en met 90. Daarom draaien we 24 uur per dag de klassiekers uit deze jaren - of het nu de romantische nummers zijn, of de hardere waarop gitaren de boventoon voeren: je hoort ze op Olympia Classics.

Regelmatig zijn er gepresenteerde programma's - hou voor aankondigingen daarvoor onze Facebook pagina in de gaten. Tijdens live uitzendingen kun je natuurlijk reageren als je graag een plaat wilt horen. Wanneer er geen DJ beschikbaar is zorgen we natuurlijk dat je oren qua muziek niets tekort komen, want dan schakelen we over op non-stop.

Olympia Classics is onderdeel van de Stichting Radio Olympia.

Live Luisteren

https://www.olympia-classics.nl/  

IN HEEL TWENTE OP DAB+ TE ONTVANGEN ( TIP )

Nieuwe Olympia Radio Android App

Elk zichzelf respecterend radiostation heeft tegenwoordig een App voor op telefoon of tablet, en ook Olympia Radio doet daar al een tijd aan mee. Onlangs is de Android App volledig vernieuwd, en ook Olympia Classics heeft daarin een plaats gekregen. Je kunt dus nu op de Android toestel via de Play Store de Olympia Radio App installeren, en op die manier meeluisteren naar je favoriete platen uit de jaren 60 tot en met 90. Tijdens live uitzendingen is ook het reageren via de App mogelijk! Download-m dus in de Play Store via deze link. Ook aan een nieuwe versie voor Apple iOS wordt hard gewerkt en die komt binnenkort ook beschikbaar!

Goedemiddag,

Het is bijna weekend en deze keer gaat Dj Sjoerd Pijl hem inluiden. luister mee vanaf 14:00 
Geniet mee en vraag mooie verzoekjes bij Sjoerd aan! Hij draait alle mooiste hits uit 4 decennia muziek! 

We zijn 24/7 in de lucht dus luister altijd mee waar je ook bent! 

Meeluisteren kan via onze website:

http://www.olympia-classics.nl 
of met de Xiia Live App of Tune in. Installeer de App .
Open de App, zoek de Olympia Classics en zet hem in de favorieten.

Goedemiddag,

Het belooft weer een gezellige zaterdag muziek middag te worden. Hij is druk bezig om de mooiste platen klaar te zetten, de koffie word ook alvast klaar gezet.
Luister mee met DJ Henry Vos want hij gaat weer los!
Geniet mee vanaf 14:00 Tot 18:00

Vraag jou verzoekplaat aan bij Henry via sms of whatsapp of sms 06 10263555. laat ook gerust een bericht achter hier op facebook en like en deel dit bericht. 
Neem ook eens een kijkje op www.olympia-classics.nl en luister vanaf daar live mee!

Luister nu naar de mooiste hits van Olympia Classics,met de Xiia Live App of Tune in.
Installeer de App . Open de App, zoek de Olympia Classics en zet hem in de favorieten.

Goedemorgen beste luisteraars,

De plek waar DJ Eric van Gorkom van 09:00 tot 13:00 op zijn vaste plek de week weer doormidden draait met de mooie hits en vergeten pareltjes! 

Heb jij een mooie verzoek plaat vraag deze aan( 06 34337292 via sms of whatsapp) of laat een reactie achter op facebook.

Natuurlijk kun je meeluisteren via de Xiia Live App of Tune in.
Installeer de App . Open de App, zoek de Olympia Classics en zet hem in de favorieten.

Of je luistert mee via de website www.olympia-classics.nl

Live Programma,s

Goedemiddag beste luisteraars,

Het is zondag en dat betekend dat onze "sunday girl" om 17:00 de mooiste hits gaat draaien, ze heeft er zin in en ook vandaag mag jij weer mee bepalen welke platen er gedraaid worden.
Ook vanavond tussen 20:00 en 21:00 het bekende "rock" uur! Dan mag de radio nog wat harder!
Neem eens een kijkje op de www.olympiaclassics.nlpagina!

Wil jij een mooie hit horen vraag deze dan bij Natascha aan! Alleen via sms of whatsapp 06-52688053 of laat een reactie op Facebook achter

We zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag online je kunt naar de Olympia Classics luisteren via de Xiia Live App of Tune in.
Installeer de App . Open de App, zoek de Olympia Classics en zet hem in je favorieten.

Goedemorgen luisteraars van Olympia Classics,

Vorige week hebben we mee kunnen genieten met met Dj Gerard Binnenmars met de Rommel & Schommel Show! Wat vonden jullie ervan? Het was gezellig en hij heeft er ook vandaag weer zin in! 
Luister mee van 12:00 tot 16:00

Luister live mee via de www.olympiaclassics.nl of via de App van Olympia Radio, daar kies je de tabblad Olympia Classics en je luistert daar live mee!

Piraten Muziek

voor Mensen die van Piratenmuziek houden heeft Olympia Radio ook een Piraten zender.

https://www.olympia-radio.nl

Piratenhits en piraten radio

Bij piraten Radio Olympia hoor je de beste Piratenhits online. De beste piratenhits uit goeie oude tijd toen deze nog vanuit de ether radio frequenties werden uitgezonden. Vanaf nu kunt je via internet op ons radio station voor de mooiste piratenhits afstemmen. Met een team van meer dan 30 piraten Dj's die vroeger via de ether de beste muziek en hits draaiden. Nu draaien wij net als vroeger, maar nu online piraten radio via internet.

Online piratenhits via internet

Overdag kunt u luisteren naar onze beste piraten platen. Onze playlists zijn volledig door ervaren ether piraten samengesteld. Hierdoor luister je altijd online naar de mooiste muziek. ‘s avonds en in het weekend zijn er altijd live Dj's en programma’s. Hier kun je ook jou mooiste piratenhit aanvragen via 'verzoek mogelijkheid' op onze internet pagina.

Om online naar de beste en mooiste radio oude piratenhits te luisteren kun je op de bovenstaande "luisterlive button" klikken. Voor meer informatie of het aanvragen van piratenhits kun je ook via het contactformulier of telefonisch contact op nemen. Wij draaien tenslotte voor jou de mooiste muziek en platen. Dit van de bekenste piraten artiesten.

Piratenhits zijn gemoedelijke levensliederen. Het zijn de hits en muziek die nog niet is doorgebroken bij het grote publiek. Hierdoor waren deze liederen doorgaans alleen via illegale ether piraten te beluisten. Maar omdat het illegaal uitzenden van pirantenhits via de ether nu niet meer haalbaar is zijn wij met Radio Olympia deze muziek middels online stream via internet gaan uitzenden. Dit omdat de vraag naar het levenlied erg groot is en er maar weinig goede piratenzenders online te vinden zijn.

Piraten radio Nerderlandstalige muziek en hits

Piratenhits zijn voornamelijk niet de Nerderlandstalige muziek van nu. Natuurlijk worden er op de piraten radio ook wel moderne Nerderlandstalige nummers en hits van bekende artiesten gedraait. Maar als hoofdzaak puur de oude hits van vroeger. Dit is ook waar ether piraten voor stonden. Zo draaien wij voornamelijk vinyl singels wat ook de warmte en gezelligheid van vroeger terug brengt.  Deze werden voornamelijk via illegale piraten radio in de ether gebracht. Zij hebben zich in het levenslied gespecialiseerd en brachten dit op de wijze zoals het hoort. Altijd met spraak en muziek werden de beste piratenhits gedraaid. 

Piratenhits en muziek is eigelijk muziek die niet bij het grote publiek doorbreekt. Zoals de hits van Jan Smit, Nick en Simon, Guus Meeuwis en Frans Bauer zijn geen piratenhits. Dit wordt door het Nederlandstalige gerne zeker wel eens gedraait. Maar heeft niet de prioriteit.

Bij Olympia piraten radio worden de echte hollandse platen en singels gedraaid. Dit is bij ons als piraten online internet radio een must. 

Er zit duidelijk verschil tussen moderne Nerderlandstalige muziek en piratenhits.

In de studio hebben zij meer dan 5000 piraten platen en singels. De muziek die via de radio gedraaid wordt zijn o.a. vinyl singels van bijvoorbeeld: 

- De Paladijns

- Theo En Z/N Troubadours

- The Cats

- John Lamers

- Highway

- Frank & Mirella

- New Four

- Kristina Bach

- The Calimero's

- The Evening Stars

- Die Flippers

- The Belcanto's

- Henk Wijngaard

- Dana Winner

- Duo Onbekend

- Het Radi Ensemble

- The Sunstreams

- Arne Jansen 

- Sneeuwbal Trio

- Leni Und Ludwig

En over het algemeen veelal Telstar muziek wat uitgebracht is door o.a Johnny Hoes.

Het bovenstaande is een klein overzicht van de piratenhits die u bij Olympia piraten radio kunt luisteren.

Meest recente reacties

30.10 | 12:27

Oké, dank je wel

30.10 | 12:25

Hallo Tom , met een sateliet ontvanger kan je geen ziggo ontvangen , daar zit een DVB-S tuner en je bent een DVB-C tuner nodig voor kabel

30.10 | 10:29

Hi Gerard ik heb een dreambox die is ingesteld om sateliet te ontvangen, ik wil dit wijzigen zodat hij via de kabel ziggo cccam kan ontvangen. Kan je me vertellen wat ik dan moet veranderen?

03.10 | 15:57

Ik kan het achtergrond kleur van mijn zenderlijst niet meer op zwart krijgen van mijn vu+ uno weet jij dat toevallig gr henk

Deel deze pagina